divendres, 7 de febrer del 2014

[Crònica] Concentració a Omega SL d'Agullent i actualització del conflicte


El passat dimecres 5 de Febrer la CNT-Vall d'Albaida ens vam tornar a concentrar davant l'empresa Omega SL per a fer públiques les greus il·legalitats que sofreix la plantilla d'aquesta empresa: la companya Delegada de la Secció Sindical ha estat un any treballant amb un contracte en frau de llei, és a dir, estava treballant moltes més hores de les que especificava el seu contracte i, a més, sense cobrar-les; l'empresària no reconeix la Secció Sindical de CNT; i no s'aplica el Conveni Col·lectiu.


Durant una hora i mitja vam estar repartint més de cent pamflets on s'explicava i denunciava la situació. La nota còmica la va posar l'empresària, que durant una estona va estar intentant convèncer a les persones que passaven i s'interessaven pel conflicte que ella compleix totalment la legalitat. Però com ens van comentar alguns veïns i veïnes, a Agullent tot el poble es coneix i saben de quina pasta està feta cada persona.

El passat 23 de Gener vam intentar la conciliació amb l'empresa al SMAC, convocada per part de CNT. Vam intentar donar una eixida negociada al conflicte, abans d'entrar en advocats, judicis... Però Omega SL no va mostrar la més mínima intenció de negociar. Abans, a finals de Novembre de l'any passat, vam anar a parlar amb Nieves per intentar que es complira la legislació, que l'empresa pagara les hores que deu i etc, però res. No tenen voluntat d'arreglar les coses, així que la Secció Sindical de CNT es va veure obligada a informar públicament les injustícies que sofreix la plantilla, on continuarem les accions al carrer mentre els tribunals estudien la situació. Desconeixem si aquesta voluntat d'allargar el conflicte es per cabuderia de Nieves o per consell dels seus advocats, que potser li facen creure que tenen possibilitats de guanyar el judici, i així ells segueixen cobrant. El que si sabem es que la nostra causa es justa i continuarem fins obtindre les reivindicacions per millorar les condicions dels treballadors i treballadores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada