dilluns, 10 de febrer del 2014

[Crònica] Cinquena concentració de CNT contra Mercadona a Xàtiva


CNT es concentra per cinquena vegada en la província de València per a denunciar els abusos de Mercadona cap als seus treballadors i treballadores i exigir el pagament dels “finiquitos” que deu a diversos afiliats i afiliades al Sindicat.


Després de les concentracions a Tavernes Blanques, Xàtiva i dues a Alzira, els Sindicats de CNT de València i Vall d'Albaida continuen amb les accions contra la cadena de supermercats. En aquesta ocasió vam tornar a Xàtiva on es van concentrar durant dues hores el dissabte passat 8 de febrer a les portes del Mercadona del carrer Vicent Boix. A les ja clàssiques consignes "Productos hacendado, productos que hacen daño" o "Mans a dalt, açò és Mercadona", també es va corejar "Que els acomiadaments els paguen, Bárcenas i FAES" fent referència als donatius a la fundació de José María Aznar, sobre els quals Juan Roig va declarar la setmana passada davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.


La repercussió entre la gent que s'acostava a interessar-se pel conflicte va ser tal, que les 700 octavetes preparades es van acabar en apenes 45 minuts. La majoria dels clients van mostrar el seu suport i van evitar entrar a comprar, marxant-se a un altre establiment. Així i tot, va haver-hi qui va acabar entrant -malgrat estar d'acord amb les reivindicacions de l'anarcosindical- perquè "si no compre ací on vaig?", demostrant que l'empresa ha aconseguit inculcar en la gent que és l'única opció a l'hora de realitzar compres.

Des que va començar el conflicte, fa un mes i mitjà, els actes de solidaritat per part de la resta de sindicats que formen la CNT, no han cessat en tot l'Estat. Aquests actes culminaran durant la setmana del 17 al 23 de febrer, en la qual hi ha una jornada de lluita convocada per a què tota la Confederació, unida, plante cara a aquest gegant empresarial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada