dimarts, 22 de gener de 2013

Jornada d'acció contra l'Atur

Divendres 15 de Febrer, 
la CNT la Vall d'Albaida 
convoca una concentració front l'INEM 
d'Ontinyent a les 12h.

 La CNT convoca per al pròxim dia 15 de febrer una jornada d'acció contra l'atur dins de la campanya “Que l'atur no t'ature!!”. En aquesta data els sindicats de la CNT eixiran al carrer i impulsaran accions pel repartiment del treball i de la riquesa.

CNT considera que l'atur obrer no ha deixat de créixer com a resultat de les polítiques econòmiques dels governs (d'un o un altre signe), que han decidit com a prioritaris el pagament d'un deute il·legítim i el sosteniment dels beneficis de la patronal i de l'elit financera, al que dediquen milions de €, enfront del benestar i els drets de la majoria de la població. Per açò continuen impulsant polítiques de retallades i reformes laborals que faciliten i abarateixen acomiadaments.

Per a la CNT l'atur està aconseguint nivells dramàtics, per sobre del 25%, i molt majors en determinats territoris, sectors o franges d'edat. No obstant açò, els governs segueixen retallant les prestacions i subsidis per desocupació, ja de per sí mateix insuficients, als quals es sumen els previstos en els Pressupostos per a 2013, on fins i tot la misèria del Pla Prepara desapareix a partir de febrer, aguditzant les conseqüències de la desocupació que es tradueix en desnonaments o en la impossibilitat de fer front a les necessitats més elementals. Les contínues retallades als serveis públics, en la sanitat, en l'educació i en els serveis socials, agreugen encara més la situació per als trebajadors i treballadores sense recursos.

Des de CNT entenem que aquestes polítiques posen en evidència que l'atur, enfront del discurs oficial, és l'última de les seues prioritats, ja que permet a la patronal aconseguir, sota la amenaça de l'acomiadament, la continua reducció dels salaris i empitjorament de les condicions de treball, objectiu últim de la reforma laboral aprovada ara fa un any.

En CNT pensem que res podem esperar dels governs en la lluita contra l'atur, res de les seues promeses per a la generació d'ocupació, poc o gens del sindicalisme institucional que durant anys ha acceptat Ero's i acomiadaments mentre participava del negoci de la formació i l'orientació laboral.

En CNT apostem per que siguem els propis treballadors els qui ens organitzem, especialment els directament afectats per aquesta situació, fent del sindicat una eina útil en la lluita contra l'atur, enfrontant-la frontalment amb ERO'S i acomiadaments. Exigim mesures radicals contra la desocupació, repartint el treball i la riquesa, garantint el benestar per a tots i totes, la qual cosa en última instància no serà possible sense un canvi radical del model econòmic i social.

Per tot açò, CNT crida a mobilitzar-se contra l'atur el pròxim 15 de febrer, a organitzar-se, a eixir al carrer i impulsar accions exigint:

- La reducció de la jornada laboral a 30 hores, sense rebaixa salarial;

- L'avançament de l'edat de jubilació a 55 anys;

- L'oposició frontal a tot tipus d'Ero's i acomiadaments, lluitant i defensant cada lloc de treball; i una   cobertura universal digna per a tots els aturats i aturades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada