diumenge, 3 de febrer de 2013

Xarrada-Conferència "Altra Manera de fer Sindicalisme" (ONT)

Dissabte 16 de Febrer a les 18h. al local del Casal Jove d'Ontinyent.
HI HA ALTRA MANERA DE FER SIDICALISME 

-Des de la transició i els Pactes de Moncloa hem observat com les organitzacions sindicals que van acceptar participar en l'ampli marc representatiu de les Eleccions Sindicals i els Comitès d'empresa han perdut la seua vertadera essència i el seu mètode sindical ens recorda molt a sovint al dels Sindicats Verticals del franquisme. La Confederació Nacional del Treball es va oposar i es va negar rotundament a participar en aquell circ sindical i, en l'actualitat, el temps i l'experiència ens han donat la raó en demostrar que aquell mateix model ha fracassat estrepitosament i, així mateix, ha perdut per complet el suport social.

El Sindicalisme en general, no gaudeix de molt bona imatge entre els treballadors/res a causa de la seua tendència a englobar i a unificar a “tots els sindicats” en un mateix conglomerat, com si totes les organitzacions sindicals funcionaren de la mateixa forma, signaren els mateixos pactes o estigueren emmarcats en la mateixa ideologia. Per açò, el nostre Sindicat entén que és imprescindible explicar a la classe treballadora quins són les nostres diferències i el nostre funcionament, per a desmarcar-nos totalment de la resta d'organitzacions que actuen com a simples gestores davant els conflictes laborals.

explicar a la classe treballadora quins són les nostres diferències i el nostre funcionament, per a desmarcar-nos totalment de la resta d'organitzacions que actuen com a simples gestores davant els conflictes laborals.

Des de CNT, hem cregut necessari fer una campanya de diferenciació perquè els treballadors/res coneguen el funcionament i model que practiquem, els nostres principis, tàctiques i finalitats, i que, a més, sàpien distingir entre els diferents models sindicals. Volem diferenciar-nos de totes les organitzacions que fan del delegacionisme i el reformisme les seus senyes d'identitat i la seua pràctica diària. El nostre model resumit en set línies:

- Sense subvencions. Autogestió.

- Sense alliberats ni assalariats.

- No participem en les Eleccions Sindicals ni
  Comitès d'empresa.

- Funcionament assembleari, horitzontal i federalista.

- Acció directa sense intermediaris i solidaritat

- Internacionalisme

- Perspectiva llibertària

Aquesta campanya pretén allargar-se durant un temps i donarà començament amb la primera xarrada informativa “Hi ha una altra forma de fer sindicalisme” al Casal de la Joventut d'Ontinyent (Carrer d'en Jaume I, 13 baix -Barri del Llombo-) el dia 16 de Febrer a les 18h. S'han preparat diferents entrevistes de radi i es pensa realitzar multitud de xarrades per la Vall d’Albaida, en locals d'Associacions de Veïns, Ateneus, Centres Socials, etc, amb l'objectiu de fer arribar la nostra alternativa sindical a tots els treballadors/res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada