dimecres, 14 de novembre del 2012

Crònica del 14N Vaga en la Vall d'Albaida


El piquet unitari entre el Bloc Alternatiu (Assemblea d'Aturats) i la CNT-AIT la Vall d'Albaida ha començat sobre les 5:30h. del matí a la primera rotonda d'Ontinyent, desplegant un dispositiu amb conos i xupetins paregut al de la Guàrdia Civil per fer parar els cotxes, tot açò amb l'ajuda d'un membre del cos de Bombers d'Ontinyent que ha tret el camió de bombers per millorar la feina (gràcies company), fins que els nacionals ens han fet llevar-ho.

Tot seguit em continuat amb un piquet informatiu a l'avinguda del tèxtil fins les 8h. on ens hem endinsat dins de la ciutat d'Ontinyent amb bloc mentre col·lapsàvem la carretera mitjançant la marxa allà per on anàvem, amb crits com: tu que estas currant, a tu també t'afecta- El teu salari, la teua pensió no es defensen al sillò- I ens fa falta ja una vaga general- Obrer acomiadat, Patró colgat. Obrera acomiadada, Patró colgada- Polítics i banquers, corruptes i usurers- Un desnonament, banquer penjat... entre altres.



La marxa del Bloc ha estat tot el matí fins les 13h. pegant voltes per Ontinyent, col·lapsant la carretera i intentant convèncer als comerciants que la Vaga era més que necessària i que no deuríem de mirar pels interessos propis, anar tots a una. Hem entrat dins de les facultats d'empresarials i magisteri i dins de les aules d'aquells i aquelles que han assistit a classe, mentre interrompíem dins l'aula explicàvem el sentit de la lluita i del "fraude" de les ultimes reformes en el sistema educatiu i l'educació precària que predomina dins les aules. Tot el matí així passant per l'Inem, per Mercadona, Farmàcies, Bars... Fins aplegar al Barranquet on es concentraven CCOO i UGT on hem intentat mobilitzar a la gent per continuar la marxa per tot Ontinyent, i com era d'esperar no ha estat així.



QUE VISCA LA LLUITA DELS TREBALLADORS
SENSE ALLIBERATS, SENSE SUBVENCIONS

En la manifestació d'aquesta vesprada han acudit més de 200 persones, veïns i veïnes afectades i descontentes de la situació de precarietat que sofreixen cada dia i així assenyalar als culpables d'una vegada i mostrar públicament que els grans del mercat són els que ens condueixen a l'abisme sense mostrar-los cap temor. Poder mostrar a la gent d'Ontinyent altra versió de la realitat. I com deia la pancarta que encapçalava el bloc, PER DIGNITAT!
PD: Durant tot el dia ens acompanyà la pluja, així i tot ni la CNT, ni el Bloc Alternatiu, ni les persones que anàrem a la manifestació, dubtarem en eixir al carrer. Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada