divendres, 12 de juny del 2015

Compta amb mi, compta amb la CNT


ÉS HORA DE DEIXAR DE RETROCEDIR, ÉS HORA DE GUANYAR UNA VIDA DIGNA. ÉS HORA DE POSAR-NOS LES COSES FÀCILS I ORGANITZAR-NOS PER A NO TORNAR A PERDRE UNA BATALLA.


INDEPENDENTS
L'autogestió és el mitjà que té CNT per a tractar d'assegurar la seua independència en el polític i en l'econòmic. Al sindicalisme li succeeix el mateix que al periodisme, és a dir, ha de ser econòmicament independent si vol ser lliure. Per açò, la dependència que altres sindicats tenen dels diners que reben mitjançant subvencions i altres vies, els obliga a no mossegar la mà que els dóna de menjar. El mateix succeeix amb la independència política. Difícilment pot parlar-se de llibertat d'acció quan un sindicat es constitueix com a corretja de transmissió d'un partit polític. El partit decideix i el sindicat obeeix.

ENTRE IGUALS
CNT la construïm en comú. Juntes decidim què és el que ens convé com a treballadors i treballadores i com hem de treballar per a aconseguir-ho. Per açò, les decisions es prenen en l'assemblea del sindicat. Ací no existeix una casta sindical que decidisca per la resta de persones afiliades. Els càrrecs en la CNT només representen els acords presos pel seu sindicat i no són remunerats. Tenir un càrrec en aquesta organització és una responsabilitat, no un privilegi.

SOLIDARIS
En CNT sabem que la relació de forces entre l'empresari i el treballador no és equilibrada. Per açò, entenem que la nostra força radica en el suport mutu entre els d'a baix. Entenem que la solidaritat funciona i que la resignació no és útil. Els drets i llibertats que encara gaudim no ens han sigut regalats. Són conquestes arrancades al capital per una classe treballadora forta i organitzada. Així que, en CNT, si ens toquen a una, ens toquen a totes. Al contrari del que succeeix quan una persona treballadora acudeix als sindicats de concertació, CNT baralla totes les batalles perquè per a nosaltres, no hi ha dret ni campanya xicoteta. Perquè la por canvie de bàndol fa mancada unitat, fa falta que nosaltres siguem més fortes. I açò s'aconsegueix amb tu entrant a la CNT.

ÚTILS
Comptant amb la força que atorguen la lluita i el treball desenvolupats pels nostres afiliats som capaços d'aconseguir significatives victòries allí on estem presents: frenar retallades salarials, impedir despenges de conveni, aconseguir nous drets laborals o aconseguir la readmissió de companyes o companys acomiadats.

La farsa de la participació política, aqueixa que consisteix a limitar la intervenció de la societat a dipositar un vot cada quatre anys, té el seu paral·lelisme en el món del treball amb les eleccions sindicals. Existeixen dos tipus de sindicats: els que com CNT basen la seua força en l'afiliació i els que la basen en els privilegis concedits pels vots rebuts en les eleccions sindicals, independentment de la seua implantació real en cada empresa o sector. Aqueixos privilegis atorguen als líders de les burocràcies sindicals (com CCOO o UGT) el ‘dret’ a parlar i decidir en nom de la resta de treballadors i treballadores.

PER QUÈ ORGANITZAR-SE?
Perquè sols no pots enfrontar-te als empresaris però amb amics sí. Perquè només si ens unim i ens organitzem sindicalment podrem constituir-nos en una força capaç de fer front a la patronal i frenar les agressions i les retallades que estem patint en matèria laboral, econòmica i social.

PER QUÈ EN LA CNT?
Perquè la CNT t'ofereix un model sindical NO basat en les eleccions sindicals sinó una estructura de base formada per les i els afiliats al sindicat en cada centre de treball. Perquè les seccions sindicals de la CNT en els centres de treball són una eina efectiva en la qual es practica la democràcia directa i en la qual nosaltres i nosaltres som els protagonistes.

La CNT és l'eina amb la qual defensar-nos col·lectivament al costat d'els qui tenen els nostres mateixos problemes i interessos. Un sindicat independent construït per treballadors, treballadores, aturats, precàries, estudiants, jubilades, autònoms, falses autònomes… No per professionals del sindicalisme. Un sindicat que es arromanga per a ser útil en els sectors tradicionals però també en els més precaris; en empreses grans i xicotetes, pels drets d'els qui tenen treball i d'els qui no.

La CNT ve impulsant aquest sindicalisme des de fa anys, i no són poques les victòries que hem aconseguit, fins i tot en els sectors més precaris i en les lluites més difícils. Necessitem estendre aquesta forma de fer sindicalisme. És hora de sumar-se a aquesta manera de fer sindicalisme, d'estendre-la , d'engegar-la en tots els centres de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada