diumenge, 24 de maig del 2015

Acte de insubmissió a la mesa electoral del 24 de Maig d'un membre de CNT-Vall d'Albaida


Un company de l'Ateneu l'Estació d'Albaida, va ser elegit com a president d'aquest circ electoral per al 24 de maig i, per qüestió de principis i amb les ganes de ser conseqüent amb el que un mateix creu, ha decidit no participar, enviant dins del termini de 7 dies després de rebre la notificació una resposta amb els motius pels quals no vol assistir. Bé, la resposta ha estat amb la negativa i baix amenaça de presó o multa de sis a vint-i-quatre mesos.

Si ens parem a pensar, en la que està caient i amb tanta gent a l'atur i que creu en aquest sistema, sense cap prestació econòmica i que li agradadria participar com a president o membre de la mesa electoral. Per què una convicció política no és suficient per a no participar? Obligant anar en contra de la seua  pròpia voluntat i baix amenaces. Doncs sols ens queda la DESOBEDIÈNCIA.

Per tant ací deixem la carta del nostre company a la Junta Electoral de Zona, on compartim els motius i les argumentacions per la qual ha decidit no participar en la mesa electoral:

A la Junta Electoral de Zona, Jutjats d'Ontinyent.
Fa uns dies vaig rebre la notificació per la qual se m'informa que forme part, com a president, de la mesa electoral 01 002 U, situada al Centre Cultural “Passarel·la” Sala A (Part esquerra) d'Albaida. Segons el document i el manual que s'adjunta, he de comparèixer el 24 de Maig, amb motiu de les eleccions municipals i autonòmiques del 2015. Tot açò amb l'amenaça de “pena de presó de tres mesos a un any o multa de sis a vint-i-quatre mesos” si decidisc no presentar-me.

No obstant açò, també s'obri un període per poder al·legar i exposar els motius que impedeixen l'acceptació del càrrec que a continuació expose: No vull declarar-me com a objector de consciència, ni res per l'estil, ja que ho veig molt més senzill, això vol dir, que em declare ideològicament com anarquista, per tant, per qüestió de principis dec de ser conseqüent amb les meues finalitats. La meua intenció no és una altra que dirigir-me de persona a persona; és a dir, de igual a igual a qui llig aquest document i, així, poder explicar-los els motius que em porten a prendre tal decisió. Per descomptat, espere que els tinguen en compte a l'hora de decidir la seua resposta.

Podria enumerar els motius que em porten a obrar d'aquesta manera, per a que ho pugueu entendre millor, no quedar-se amb un “-ista”, o amb una etiqueta solta. La llista podria ser molt llarga, però crec que no dec de deixar d'exposar algunes per les quals no vull participar: La desviació de diners públics a finalitats privades, la desigualtat social, les ingents quantitats d'euros a la repressió i la mort, la manera executiva i individualista d'afrontar tant els problemes socials com les resolucions que afecten a la nostres vides en general des de les administracions, totalment llunyanes de la realitat social del dia a dia, sense donar opció d'afrontar-ho de manera col·lectiva, entre tots i totes, privant-nos de la nostra responsabilitat i de l'apoderament mutu per reconduir les nostres vides, tant en lo social, lo laboral i econòmic. Així mateix, la corrupció del sistema no afecta als seus accidents, sinó a la seua mateixa; és a dir, és intrínseca a ell.

El meu concepte de democràcia, pot ser, sone molt utòpic o pot ser que no es prenga amb la serietat que mereix, però jo crec amb la democràcia directa, federativa i assembleària, no amb aquesta democràcia que en realitat és un sistema parlamentari i presidencialista, on obliga a delegar la nostra responsabilitat en uns pocs, que com ja dic, no tenen res a vorer ni amb nosaltres (la gent d'apeu), ni amb la nostra realitat social, i a la vista està, que prenen decisions a les nostres esquenes on afavoreixen abans als bancs i a la persistència d'aquest règim econòmic i de consum anomenat capitalisme, que a les persones. Per tant és molt més injust del que s'imaginem.

Enfront de les eleccions promogudes per l'Estat, propose l'autogestió i el assemblearisme, la presa de decisions per consens que promou la reflexió en comú i el mutu esclariment, que sense el qual no pot existir tal democràcia. Solament així, podrem fer front al desinterès i l'apatia pel públic que caracteritza a un sistema que coacciona a la gent perquè forme part de les seues taules electorals. Finalment, volguera aclarir breument algunes coses. No pretenc cercar paranys ni trucs que m'eximisquen d'acatar aquesta ordre; per descomptat, tampoc tinc la intenció de causar cap trastorn a qui decidisca votar. És un simple acte de denúncia d'una situació injusta i, com a tal, camina per la mateixa senda que van transitar i transitaran aquells que van prendre decisions similars i aquells que ho faran en el futur. És una simple decisió que em fa rebutjar participar en allò que asfixia algunes de les expressions més privades i profundes de la meua humanitat: la meua consciència i la meua llibertat.

Amb la intenció que tinguem en compte les meues consideracions, els demane, insistisc que d'igual a igual, que REVOQUEN el meu nomenament com a president de la mesa electoral 01 002 U.

Espere la seua resposta. Atentament i amb afecte, VST. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada