dissabte, 31 de gener de 2015

[Crònica] CNT Vall d'Albaida es solidaritza amb la companya acomiadada de McDonald's


El sindicat CNT Vall d'Albaida, aquest passat divendres 30 de gener, es desplaça fins al McDonald's de Xàtiva, repartint quasi unes 200 octavetes durant dos hores, de 20 a 22h, les hores més concurrides d'aquesta cadena de menjar ràpid.

El motiu va ser per solidaritzar-se amb els companys i companyes de CNT-León i denunciar públicament la vulneració dels drets dels treballadors i treballadores, demanar que s'ature d'una vegada la repressió sindical. No podem tolerar que un treballador o treballadora siga acomiadada del seu lloc de treball per organitzar-se i demanar el que correspon per la seua feina exercida, ni més ni menys.

Com podreu vorer, al següent text, explica la situació de la companya recriminada i acomiadada per voler lluitar pels seus drets, aquesta explicació, és la que apareixia a les octavetes repartides:

Después de más de cinco años trabajando en esta empresa, nuestra compañera Saray es nombrada delegada de la sección sindical de la CNT en McDonald ´s León. La dirección de la empresa, en el momento en que empieza su acción sindical, decide despedirla fulminantemente. 

Por todos es sabido qué calidad tienen los productos que esta empresa vende. Sin embargo, es mucho menos conocido el desprecio que ésta tiene a los derechos de los trabajadores y la fobia a que sus empleados se organicen. Parece ser que a esta empresa sólo le interesa el dinero. Para McDonald´s, la salud y las condiciones laborales de los trabajadores carecen de importancia. 

Por estos motivos, hacemos un llamamiento a los trabajadores del McDonald´s para que se organicen y así puedan defenderse de los abusos empresariales. También hacemos un llamamiento a los clientes para que exijan a la empresa que garantice los derechos de los trabajadores y para que no consuman hasta que se readmita a la compañera despedida. 

HOY POR TI, MAÑANA POR MÍ 
Sindicato de Oficios Varios de León  

Perquè la solidaritat és la nostra eina
SI TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTS I A TOTES

Cap comentari:

Publica un comentari