dimecres, 14 de maig del 2014

CNT aconsegueix que Mercadona indemnitze amb Mig Milió d'euros a dotze afiliats/des.


Mercadona ha hagut d'abonar al voltant de mig milió d'euros a dotze afiliats/des a CNT que treballaven a Xàtiva i Alzira (València).

El mes de desembre de 2013, CNT-València i CNT-Vall d'Albaida iniciaren un conflicte sindical contra Mercadona per l'acomiadament disciplinari de diversos/es treballadors/es en diferents comarques valencianes, els/les quals van decidir afiliar-se a la Central Sindical per iniciar mobilitzacions continuades. Aquests acomiadaments disciplinaris se sustentaven en fets totalment surrealistes com, per exemple, agafar un pastisset caducat de les escombraries.

CNT va començar una campanya informativa denunciant públicament que els acomiadaments disciplinaris que estava realitzant Mercadona afectaven - en la majoria de les ocasions - a treballadors/es amb més de 20 anys d'antiguitat per evitar el pagament de qualsevol tipus d'indemnització mentre es produïen noves contractacions més precàries en aquestes mateixes botigues.

Després de mesos de mobilitzacions en diferents punts de la província de València i d'una Jornada de Lluita Estatal en diverses ciutats, Mercadona es va veure obligada a negociar amb els acomiadats/des sense ni tan sols acostar-se la data del judici.

El Departament de Recursos Humans es va esforçar especialment en negociar amb tots/es i cadascun/a dels/les 12 afiliats/des de CNT, arribant a oferir quantitats molt properes a un acomiadament improcedent (40 dies per any).

CNT no ha necessitat recórrer o esperar a la justícia per solucionar la situació, ja que mitjançant la mobilització i l'acció directa ha aconseguit els seus objectius més immediats.

El pagament d'aproximadament Mig Milió d'euros per part de Mercadona, ha demostrat una vegada més que els acomiadaments disciplinaris que s'havien emprès, eren totalment injustificats per a persones que havien passat la meitat de la seva vida treballant a l'empresa. També ha servit per demostrar que el sindicalisme que practica CNT està més vigent que mai, i segueix sent una eina eficaç per als/les treballadors/es, fins i tot en empreses tan poderoses com Mercadona.

CNT vol recordar-li a l'empresari (Juan Roig) que el conflicte sindical no es pot tancar en l'actualitat, doncs encara queda una afiliada acomiadada (Encarni) pendent de cobrar la seva indemnització o de negociar amb l'empresa una sortida justa.

El Sindicat durà fins al final les seves mobilitzacions en diferents barris i localitats de València, fins que l'empresa done el pas definitiu per tancar el conflicte.

El Sindicat anarcosindicalista adverteix que les mobilitzacions contra Mercadona li estan servint per créixer, en afiliació i presència, en diferents supermercats de la ciutat, així com per conscienciar la població de les pràctiques abusives que es produeixen en aquesta empresa i fomentar el boicot cap a la mateixa.

CNT -València
CNT -Vall d'Albaida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada