dimecres, 23 d’abril de 2014

El 1er de Maig i l'immobilisme obrer a "Ca la Mera" d'Ontinyent


Des del sindicat CNT-Vall d'Albaida, vegem la necessitat de plantejar-se (i recordar) la importància i l'efecte transcendental del 1er de Maig. El 1er de Maig ha passat de ser un dia de reivindicació i de mostrar als poderosos que no volem ser la mercaderia que pretenen fer de nosaltres, a un ximple dia festiu.

-Quina és la història del dia dels Treballadors i Treballadores?
-Què passa hui en dia respecte l'immobilisme obrer?
-La situació actual és en realitat una crisi?
-I l'empatia al sindicalisme de hui?
-Existeixen alternatives?

Amb aquestes breus preguntes elaborem una ponència on creguem que surgirà el  debat i la reflexió, quina és la situació de l'immobilisme obrer i quina relació té amb la corrent ciutadanista que impera a la majoria dels moviments actuals i les seues conseqüències. Com respon la classe mitjana en enfortir l'estat i com absorbeix a la desprevinguda "nova classe pobra".

Un breu resum d'allò que la TV ens bombardeja en l'anomenada crisi, el seu origen i  com el capitalisme està més viu que mai amb les seues imposicions que acceptem en la quotidianitat.

Quin és el sentir general respecte al sindicalisme entre la gent treballadora. L'efecte incoherent del sindicalisme burocràtic i les grans contradiccions de l'anarcosindicalisme. La relació de l'anarquisme i el sindicalisme a la CNT i el seu efecte actual.

Amb açò i poc més pretenem crear consciència des de la perspectiva anarcosindicalista, amb la reflexió, crítica i autocrítica.

Vos esperem el Dimecres 30 d'Abril a les 20h. a l'Ateneu Popular "Ca la Mera".
(C/ Joan Belda Pastor nº10) a ONTINYENT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada