dimecres, 8 de gener del 2014

CNT Vall d'Albaida declara obert el conflicte amb l'empresa Ambulancias la Costera SL


    El motiu pel qual es va constituir la Secció Sindical de CNT a Ambulancias la Costera SL, no va ser altre que per a fer front a les greus irregularitats i incompliments laborals de l'empresa: No paga les Retribucions per festivitats, no exposa el calendari laboral, imposa canvis de llocs i torns de treball sense previ avis, no aplica mesures establertes en matèria de Prevenció de Riscos, no crea nous llocs de treball per a realitzar substitucions, no remunera als treballadors i treballadores que assumeixen responsabilitats superiors al càrrec assignat i ha empitjorat substancialment les condicions laborals. A més a més, front qualsevol intent de diàleg reivindicatiu, la direcció d'empresa adopta comportaments feixistes per atemorir a una plantilla silenciada, que per por, encara ho permet.

Aquesta situació va començar a agreujar-se al firmar un acord per a despenjar-se del Conveni Col·lectiu - una renúncia pactada unilateralment entre els representants i l'empresa - en quan l'acceptació dels càrrecs a representants i la consulta al col·lectiu va estar una “farsa”, degut a que les votacions realitzades per la plantilla resultà ser una “pantomima” ja que el fet de descolgar-se del Conveni Col·lectiu va ser signat deu dies abans d'aquestes eleccions. 

Actualment la situació no ha variat en absolut, les reivindicacions laborals i sindicals són ignorades per l'empresa i el company Delegat de la Secció Sindical CNT està sent assetjat i pressionat a cada reivindicació. Cal dir també, que el nostre company, fins i tot va ser amenaçat de mort per un dels representants dels treballadors, motiu pel qual, va iniciar diferents accion, tant per la via judicial com administrativa, per tal de defensar-se.

Durant tot aquest període, la Secció Sindical CNT ha estat treballant íntegrament recopilant informació, estant al dia de qualsevol succés i situació que alterara - per part de l'empresa - la normalitat de la plantilla, elaborant informes i documents que justificava la falta de personal per completar les necessitats laborals i condicions per a una qualitat digna dels treballadors i treballadores, impedint així qualsevol acomiadament i aportant les millores recomanades per a un funcionament normal entre plantilla i l'empresa. A tot açò, hi ha que sumar un més que possible ERO o ERTO per a principis d'aquest any, on aquesta Secció Sindical farà el possible per evitar-ho i evitar també un major risc de precarietat laboral.

Per tot açò i més, declarem obert el conflicte a Ambulancias la Costera SL, per exterioritzar la realitat dels treballadors i treballadores a l'empresa i poder així, enllaçar punts de solidaritat entre la gent treballadora i poder reclamar, ni més ni menys que la nostra dignitat, ja que no som mercaderia ni la vulnerable classe productora que pretenen fer de nosaltres. Som molt més que això i ho demostrarem.

Des del Sindicat CNT Vall d'Albaida anirem informant de totes les possibles accions al respecte.

NOTA: “Conflicte Laboral en Ambulancias La Costera S.L”
La situació dels treballadors i treballadores en l'empresa Ambulancias La Costera ha empitjorat substancialment degut a una brutal i injustificada austeritat duta a terme per la pròpia empresa. Aquesta empresa està aprofitant l'actual crisi social amb total indolència, per continuar lucrant-se a càrrec d'uns serveis bàsics de primera necessitat. La intermediació empresarial està resultant nefasta per a la correcta prestació dels serveis,. L'empresa es limita a comerciar i a competir amb retallades en drets i reduccions salarials que afecten la qualitat assistencial. Una vergonyosa coalició empresarial que especula a la baixa per fer-se amb els diners públics, els ha dut a crear aliances empresarials per monopolitzar el sector i pactar qualsevol preu per continuar negociant amb la salut de totes i tots nosaltres. Malgrat els intents empresarials per controlar l'entorn de treball amb col·laboradors interns sense escrúpols que intenten reprimir qualsevol defensa d'unes condicions laborals dignes; la prestació de serveis ha continuat inalterada gràcies al sacrifici personal de treballadors i treballadores, els quals, requerim de tot el recolzament ciutadà per mantenir actius aquests serveis tan necessaris. Nosaltres, per la nostra part, com a treballadors i treballadores, lluitem a l'entorn intern defensant una prestació assistencial de qualitat, combatent internament la repressió autoritària de la direcció d'empresa, mentre que al mateix temps, com a ciutadans i ciutadanes lliures, defensem aquests serveis amb tots els recursos al nostre abast, motiu pel qual difonem la present, fent veure el terrible malbaratament d'uns diners públics que està causant la destrucció de molts llocs de treball i empitjorant els existents, afectant i reduint la qualitat d'uns serveis pagats pels contribuents, amb conseqüències encara imprevistes.
(Comunicat de Suport a la Secció Sindical CNT Ambulancias La Costera - CNT Vall d'Albaida )

més info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada