dimarts, 22 d’octubre del 2013

24-O VAGA DE L'ENSENYAMENT!



Dijous que ve 24 d'octubre els treballadors del sector de l'ensenyament així com els estudiants de totes les etapes educatives estan cridats a la vaga en tot l'Estat. De nou, el motiu de l'atur és la continuació dels tràmits d'aprovació de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). Es tracta d'una llei fortament criticada tant pel seu contingut -classista, competitiva, centralista, sexista, privatitzadora...-, com per les seves formes, sent inherent a tots els governs menysprear el debat, rebutjar el consens en la seva elaboració, i ignorar el rebuig frontal de la majoria de la comunitat educativa.

PERQUÈ ELS QUE PRENEN LES DECISIONS SOLAMENT BUSQUEN ELS SEUS INTERESSOS

Resulta obscè veure com el govern de torn es dedica a imposar la seva pròpia llei educativa. Un exemple d'això és que la LOMCE serà la vuitena llei que canvia el sistema educatiu des de la Llei General d'Educació de 1970; això mostra l'afany mercantilista amb que la classe política actua sobre l'educació, relegant a un segon pla l'adquisició de coneixements i la cultura per tots i totes. L'objectiu comú de totes aquestes lleis no és un altre que el d'afeblir l'educació pública i igualitària afavorint així un sistema d'educació privada i elitista gestionada en la seva immensa majoria per l'Església.

I AQUESTS SÓN ALGUNS DELS CANVIS MES GREUS:

- Els recursos destinats a cada col·legi anirà no en funció de les necessitats sinó de la nota mitjana dels alumnes.

- Religió comptabilitza per a la nota mitjana

-Es finançarà amb diners públics col·legis que segreguin als alumnes per sexe.

-No hi haurà professor suplent fins al 16º dia de baixa del docent.

- Els directors no seran triats per la comunitat educativa sinó a dit per l'administració.

- El Consell Escolar perd qualsevol poder de decisió i pansa a ser òrgan “consultiu”.

- Els col·legis tindran dret d'admissió de l'alumnat (millor dit, el director, doncs solament ell decideix).

PERQUÈ ENS AFECTA A TOTES

Ara se'ns convoca a una nova jornada de vaga. Davant la qual des de la CNT-Vall d'Albaida volem manifestar dues coses: d'una banda, tot el nostre suport al professorat i estudiants en lluita que secunden la vaga. Per un altre, també pensem que cal mantenir una postura crítica amb aquesta classe d'atur d'un dia, doncs bé és sabut la poca repercussió i efecte que té en els quals governen. És urgent buscar altres fórmules.

Per això, la CNT fa una crida a afiliats i afiliades, a simpatitzants i a docents en general a sumar-se a aquesta vaga des de l'inconformisme i des del convenciment que les treballadores i els treballadors de l'ensenyament han de començar a plantejar una manera d'actuar més contundent que els faci guanyar el respecte que el govern fa temps que els ha perdut. És un pas avant i positiu que les treballadores i els treballadors de l'educació concertada s'hagen sumat a la vaga i al rebuig a la LOMCE, trencant el "divideix i venceràs".

PODER ES POT

Un exemple a seguir és el cas recent de les Illes Balears, on ha tingut lloc una vaga indefinida promoguda des de les assemblees de treballadors a la qual els sindicats majoritaris no han tingut més remei que sumar-se. Ningú ens hagués dit el passat 9 de maig, en l'anterior vaga estatal contra la LOMCE, que aquest moviment estava per arribar. Però havent perdut els complexos, organitzant-se sense tuteles, s'han il·lusionat com a col·lectiu, han aconseguit un gran suport social i han obtingut mostres de solidaritat de mil i un racons. Tot això, parant els centres d'ensenyament durant 3 setmanes.

La generalització de vagues d'aquest tipus ha de ser la via que ature els peus a dèspotes com el ministre d'educació José Ignacio Wert. Per això, aquest dijous anirem a la vaga esperant que el seu resultat deslligue una reflexió similar a la qual van tenir a les illes amb posterioritat a l'anterior vaga contra la LOMCE. És una necessitat.

LA SOLIDARITAT ÉS LA NOSTRA FORÇA

També és necessari que els pares i mares recolzen en aquesta jornada als treballadors de l'ensenyament. La resta de la població no podem quedar-nos al marge i hem de sumar-nos a defensar alguna cosa que és un ben comú i necessari per tots i totes.

EL 24 D'OCTUBRE ENS TROBEM EN LA LLUITA!!!!!
NI PÚBLICA NI PRIVADA!
AUTOGESTIONADA!!!

A Ontinyent durant el mati piquets als instituts i facultats, a les 19h. Concentració a la Plaça la Concepció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada