dilluns, 27 de maig de 2013

Concentració en Suport a la Vaga d'Euskal Herria

El proper 30 de maig els sindicats ELA, LAB, ESK, STEE-EILAS, EHNE, HIRU, CNT, LKN i més de mig centenar de col·lectius socials han anunciat una nova convocatòria d'aturada general de 24h a Euskal Herria, enfront les retallades institucionals que segueix agreujant la situació de les classes populars basques enmig d'aquesta llarga crisis econòmica i les altes taxes d'atur.

Des de la Confederació Nacional del Treball, a la qual està federada el nostre sindicat, està promovent una campanya de suport a la resta de l'Estat. Des de CNT Vall d'Albaida i Comarca considerem que la situació al País Valencià, no és pas millor que a Euskal Herria. De fet, la dramàtica situació d'atur a la que estem arribant posa en evidència que les conseqüències més greus de la crisis estan començant a arribar. El context socio-laboral en el que ens trobem ho confirma: la darrera reforma laboral ha suposat carta blanca a la Patronal i l'Estat per a destruir llocs de treball amb un mínim de qualitat, precaritzant encara més el futur laboral de la classe treballadora. L'endeutament públic al que estem fent front les classes populars, pagant-lo per mitjà de les retallades en drets fonamentals com la Sanitat o l'Ensenyament són els símptomes més evidents i sagnants per a la població, però darrera d'això tenim la progressiva privatització de tot tipus de serveis públics municipals, autonòmics o estatals. A nivell social i de llibertats, podem afirmar que tot va en la mateixa línia: el deteriorament progressiu de les pensions públiques, la lamentable situació de subsidis per als aturats de llarga durada, la pujada de preus dels principals subministres energètics, el desmesurat cost del habitatge que en moltes ocasions supera la meitat dels ingressos familiars (ja sigai en el cas d'hipoteques o dels lloguers). En aquest sentit hem de ressaltar que l'Estat, mentre disminueix la inversió en matèria social augmenta la despesa militar o repressiva, endureix lleis per a poder reprimir els moviments socials de protesta més fàcilment, o directament els criminalitza quan el suport social és ampli, i per si fos poc l'actual govern del PP manté una ofensiva contra la llengua que a les institucions emmarcada en la retallada social i de llibertats de les classes populars.

Vist el panorama, pensem que el camí cap a una millora de la situació passa la solidaritat i l'ajuda mútua en el pla social, buscant formules alternatives al marc estatal per a pal·liar els efectes més negatius de la crisi i, en el pla sindical, el trencament definitiu de la pau social que avui dia només beneficia els interessos de la Patronal. Un trencament que, des de CNT, creiem que s'ha de fer des de baix, buscant la defensa aferrissada dels drets perduts per a conquistar la millora de la classe treballadora i marcant les pautes cap a l'autogestió dels mitjos de producció i consum. En aquest sentit creiem primordial alguns punts bàsics que desenvolupen aquell lema “pel repartiment del treball i la riquesa”:

1. Reducció del treball: abolició de les hores extra i reducció de la jornada laboral a 30 hores setmanals, per a poder crear un quart torn de treball.

2. Repartiment del treball: contractació dels aturats de llarga durada prioritzant la situació familiar, ofici i temps en atur; control ciutadà i sindical de les borses de treball institucionals per evitar el frau.

3. Drets laborals i sindicals: retirada de les darreres reformes laborals i llibertat sindical plena enfortint també les assemblees de treballadors i treballadores.

4. Drets socials: auditoria del dèficit públic, paralització dels desnonaments, renta mínima fins a eliminar la taxa d'atur.

Des d'aquest plantejament, creiem indispensable traslladar a la nostra comarca un clima de mobilització que esperoni a la població a reaccionar davant l'actual passivitat i desencís social.

Creiem important prendre l'exemple d'Euskal Herria en quant a unitat d'acció en favor d'un pol de lluita social i sindical, i traslladar al nostre entorn aquest context per a sortir al carrer en defensa del nostre futur com a classe treballadora.

“Concentració en suport a la Vaga General 30M Euskal Herria”
" Per la SOLIDARITAT dels pobles i de la classe treballadora"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada