dimarts, 28 d’agost de 2012

Setembre Negre a Albaida


-Dimarts 4, a les 19:45h. Primera reunió: ................
"Taller de lectures conjuntes"

La reflexió i el debat són eines imprescindibles per tot aquells/es que aspirem a transformar el nostre dia a dia. És a dir: per a canviar el món primer cal entendre'l. Per aquest motiu proposem des de L'Ateneu aquest taller que esperem s'allargue al llarg dels mesos, i on compartirem, descobrirem i intercanviarem opinions i idees sobre els temes que ens preocupen o ens interessen.

-Dimecres 5, a les 19:45h. Projecció del documental i posterior debat:............. 
 "Deudocracia"

documental realitzat per un grup de joves periodistes grecs en el qual s'analitza la crisi econòmica ocorreguda a Grècia des d'un punt de vista totalment crític, on s'intenta a més de explicar l'ocorregut i buscar els seus responsables, traçar alternatives. (durada 74min.)

-Dimecres 12, a les 19:45h. Projecció del documental i debat:....... 
"Dios bendiga a Islandia"

Documental dirigit per Helgi Felixson durant el transcurs de les protestes que es produïren al país nòrdic a finals del 2008, quan Islàndia entra en situació de fallida tècnica a conseqüència de la crisi econòmica. (durada 60min.)

-Dijous 13, a les 19:45h. Xerrada-debat:
 "Internet i les noves formes de comunicació"  
  + presentació del nº2 de la revista de pensament crític "cul de sac" a càrrec de l'equip redactor.

Ja no queda marge per al dubte: les noves tecnologies de la informació i la comunicació estan reconfigurant múltiples aspectes de la vida quotidiana, implicant canvis en les conseqüències dels quals comencen a ser visibles en el terreny de les relacions socials i personals.
Tant els seus defensors com els seus crítics, sovint, cometen l'error de jutjar les innovacions tecnològiques per separat, obviant que totes elles formen part d'un conjunt molt més ampli del que són inseparables. Pertanyen a un sistema tècnic que fa possible no només la seva producció material i el seu desfet-reciclatge, sinó la preparació cultural que constitueix la necessitat creada del seu ús, inèdit fins fa poc temps.

-Dimecres 19, a les 19:45h.  Presentació del documental: 
"Sanitat Balensiana, la privatització de la salut" 
a càrrec del seu director.

Professionals d'arreu del país ens expliquen què ha passat amb la sanitat els darrers anys, assenyalant les responsabilitats de cadascú i mostrant com han estat funcionant les experiències privatitzadores que ara van a generaliltzar-se. (durada 55min.)

-Dijous 27, a les 19:45h. Xerrada-informativa:...
  "Zona 13 - Centrals eòliques a la Vall" 
 a càrrec de membres de la colla ecologista L´Arrel, d'Ontinyent.

La Conselleria d’Infraestructures i Transport, a través de la direcció general d´Energia, aproximadament fa un any aprovà la construcció de tres Centrals eòliques (Zona 13) a les serres de les nostres comarques: la Serra Grossa en Aielo, La Solana en Ontinyent i el Morrón en la Canyada.
A dia de hui ja han començat els primers moviments. Per tant intentarem fer un repàs fins a la situació actual del projecte.

PD: A partir de Setembre hi ha assemblea tots els Dissabtes a les 16h. a l'Ateneu l'Estació (Albaida)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada